SPECIALISATIES

SPECIALISTISCHE ZORG

Fysiotherapie Praktijk Ruben Verrips heeft verschillende specialisaties in huis. Zo bent u als patiënt verzekerd van de beste behandeling op maat. Met mijn specialisaties houden we onze kennis up-to-date en volgen we de nieuwste ontwikkelingen. Wilt u gebruik maken van mijn specialistische zorg? Maak dan snel een afspraak!

Kinesiotaping

Kinesiotaping versnelt het herstelproces, stuurt spieren en gewrichten, verbetert de stabiliteit, vermindert de pijn en schept voorwaarden voor een snelle actieve herstel. Wij gebruiken kinesiotape als verlengstuk van onze behandeling en boeken hier door sneller resultaat.

Artrose

Fysiotherapie Praktijk Ruben Verrips is aangesloten bij het ArtroseNet Midden-Holland en vertegenwoordigt een kartrekkersrol binnen het netwerk. Het netwerk zorgt ervoor dat patiënten met artrose in contact komen met een gespecialiseerde fysiotherapeut middels de zorgzoeker. Zo ben je als patiënt verzekerd van gespecialiseerde en deskundige zorg op het gebied van artrose.

Sport fysiotherapie

Als sportfysiotherapeut bied ik een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport of wil gaan sporten. Ik begeleid en adviseer ervaren en onervaren sporters die hun sport op hun niveau willen beoefenen. De meeste klachten waarmee mensen naar de sport- fysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van deze gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Geriatrie fysiotherapie

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Ze komen hiervoor doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut. Ik heb me gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen. Ik help patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.

Revalidatie

Revalidatie richt zich op het verminderen van een lichamelijke aandoening. Dit kan tijdelijk of langdurig lichamelijk letsel zijn of een functionele beperking. Deze problemen zijn ontstaan als gevolg van ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening. Tijdens het revalidatietraject ga jij samen met jouw therapeut actief aan de slag met het herstel.

Longrevalidatie

Ik ben gespecialiseerd long/COPD fysiotherapeut en aangesloten bij COPD Netwerk Midden Holland. Wij werken op een betrokken manier samen met longartsen, longverpleegkundigen, praktijkondersteuners en huisartsen in deze regio. Ik ben in staat om COPD patiënten op een deskundige manier te adviseren, stimuleren en te begeleiden bij het verminderen van de beperkingen die zij ondervinden ten gevolge van hun longaandoening. 

Neurorevalidatie

Ik bied specialistische fysiotherapie voor centraal neurologische aandoeningen zoals CVA (beroerte), MS en dementie. Neurorevalidatie is een vorm van oefentherapie waarbij geoefend wordt op het verbeteren van motorische functies en vaardigheden. Denk aan balans & evenwicht, verminderen van spasticiteit, verbeteren van conditie en spierkracht. Het doel van de behandelingen is om het zelfstandige functioneren in het dagelijkse leven van de patiënt te vergroten. De praktijk is aangesloten bij het CVA Netwerk Midden-Holland.

Covid-19 specialisatie

Covid-19 (corona-virus) is voor iedereen nieuw en er is nog een hoop onduidelijk over het virus. Het staat wel als een paal boven water dat patiënten ernstig kunnen lijden onder de gevolgen er van. Specialisatie op het gebied van longaandoeningen is een sterke basis om coronapatiënten te kunnen begeleiden in hun revalidatietraject. Onder leiding van het COPD Netwerk Midden-Holland heb ik in korte tijd cursussen, e-learning, webinars, en vergaderingen gevolgd om zo veel mogelijk kennis te vergaren. 

Etalagebenen (perifeer arterieel vaatlijden)

Ik ben aangesloten bij het Chronisch ZorgNet en bieden de meest gespecialiseerde zorg voor Perifeer arterieel vaatlijden. Patiënten ervaren klachten zoals pijn of kramp in de beenspieren treden op tijdens het lopen en verdwijnen na enige tijd stilstaan. Ik bied een traject gesuperviseerde looptherapie (GLT) en leefstijlbegeleiding om uw klachten onder controle te krijgen. Bewezen effectiever dan chirurgisch ingrijpen. 

RookStopCoaching en leefstijlinterventies

Niet alleen bewegen is onderdeel van het behandelplan, ik bied ook leefstijlbegeleiding aan. Dit is erg belangrijk, omdat het verbeteren van leefstijl er voor kan zorgen dat de klachten verminderen of verdwijnen. Daarnaast kan verergering van een aandoening worden voorkomen en kan een goede leefstijl bijdragen aan een betere kwaliteit van leven. Ik richt me op voeding, stoppen met roken, fysieke activiteit, slapen en stressen de omgeving. Mijn expertise word verkregen door specifieke bijscholing.

Expert in advisering en aanmeten van braces en hulpmiddelen

Heeft u een brace of ander hulpmiddel nodig? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Ik werk samen met www.probrace.nl en zijn expert in advisering en aanmeten. Een brace kan helpend zijn om uw doelen te behalen en wij geven u het beste advies bij het juiste hulpmiddel.  

Rugnetwerk

Het Rug-netwerk is een samenwerkingsverband van eerstelijnsfysiotherapeuten en oefentherapeuten die samenwerken met ziekenhuizen en revalidatiecentra over de behandeling van mensen met lage rugpijn. Het is opgezet om de kwaliteit van de zorg voor mensen met rugklachten te verbeteren. De aangesloten praktijken werken volgens de laatste richtlijnen en wetenschappelijke ontwikkelingen, vastgelegd in behandelprotocollen. Het Rug-netwerk heeft een nauwe relatie met universiteiten en onderwijsinstellingen en legt daardoor het verband tussen wetenschap en praktijk. Inhoudelijke scholing en visitatie zorgen voor borging van de  kwaliteit van handelen van de therapeuten

Osteoporose, vallen en breken

Osteoporose is een chronische aandoening van het skelet, waarbij de botsterkte afneemt. Osteoporose is niet helemaal hetzelfde als botontkalking. Bij osteoporose is naast minder botmassa ook een veranderde structuur van het bot. Door deze veranderde botstructuur ontstaan gemakkelijk fracturen. Een fractuur is dan ook meestal het eerste signaal om te starten met nader onderzoek naar osteoporose. Voor osteoporose bestaat een behandeling uit medicatie, eventueel aangevuld met vitamine D3 en calcium, en/of een beweegprogramma onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast zijn adviezen op gebied van voeding en leefstijl van groot belang.

Dankzij intensieve samenwerking tussen experts, betrokken beroepsverenigingen van verwijzers en de Osteoporose Vereniging is een basiscursus Osteoporose, vallen & breken ontwikkeld die de meest actuele kennis biedt om patiënten met osteoporose en/of een verhoogd val- en fractuurrisico te identificeren en behandelen.